VPN-yhteys

Parhaat VPN tarjoukset

Säästä jopa 80%. Kokeile ilman riskiä 30 päivää rahat takaisin takuulla.

Katso hinta

Säästä jopa 60%. Voit pyytää rahat takaisin 30 päivän aikana.

Katso hinta

Säästä jopa 85% 3v diilillä. Peruuta riskittömästi 30 päivän ajan.

Katso hinta

Digitaalisessa maailmassa turvallisuutemme, yksityisyytemme ja tiedonsaantimme riippuvat suurelta osin internet-yhteyksiemme turvallisuudesta. VPN:t ovat muodostuneet olennaisiksi työkaluiksi hallitsemaan kokonaisuutta.

Tämä kattava opas ohjaa sinut läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää VPN:istä, mukaan lukien miten ne toimivat, niiden monet tyypit, parhaan palveluntarjoajan valinta, VPN-yhteyden muodostaminen, yleiset käyttötapaukset ja vianmääritysvinkit.

Pääpointit

 • VPN:t tarjoavat turvallisen ja yksityisen pääsyn internettiin, suojaten käyttäjien yksityisyyttä ja mahdollistaen maantieteellisten rajoitusten kiertämisen.
 • Palveluntarjoajaa valittaessa on syytä ottaa huomioon tekijät kuten turvallisuusominaisuudet, nopeus ja helppokäyttöisyys.
 • Ole erityisen varovainen ilmaisten VPN-palveluiden kanssa, koska ne eivät noudata vältämättä samoja suojaustasoja.

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

VPN-yhteyksien ymmärtäminen

vpn yhteys kannettavassa

Virtuaalinen erillisverkko (VPN) on teknologia, joka auttaa käyttäjiä turvaamaan internet-yhteytensä, suojelemaan yksityisyyttään ja voittamaan sisältöön kohdistuvat maantieteelliset rajoitukset. Salattu tunneli laitteesi ja etäisen VPN-palvelimen välillä tekee internetliikenteestäsi käytännössä jäljittämätöntä, tarjoten sinulle yksityisen ja turvallisen selailukokemuksen.

Miten VPN toimii?

VPN-teknologia perustuu IP-osoitteen peittämiseen, joka tarjoaa turvallisen ja yksityisen yhteyden. Tässä on, miten se toimii:

 1. VPN-palvelimeen yhdistäminen salaa internetliikenteesi.
 2. Salattu liikenne lähetetään turvallisen tunnelin kautta parannetun turvallisuuden takaamiseksi.
 3. VPN-palvelin purkaa tiedot ja välittää ne määrättyyn web-palvelimeen.
 4. Samanaikaisesti VPN-palvelin peittää todellisen IP-osoitteesi omallaan.

Eri VPN-protokollat, kuten OpenVPN, L2TP/IPSec ja IKEv2, käytetään turvallisten yhteyksien muodostamiseen laitteesi ja VPN-palvelimen välille. Nämä protokollat määrittelevät tietojen salauksen ja siirron menetelmät VPN-tunnelin kautta. Jokaisella protokollalla on omat etunsa ja haittansa turvallisuuden, nopeuden ja yhteensopivuuden kannalta.

On kolme päätyyppiä VPN:itä:

 • Henkilökohtaiset VPN-palvelut: Nämä tarjoavat turvallisuutta ja yksityisyyttä yksittäisten käyttäjien nettiselaukseen.
 • Yritysten VPN-palvelut: Nämä yhdistävät useita toimistoja tai etätyöntekijöitä turvallisesti verkkoon.
 • Erikoistuneet VPN-palvelut: Nämä on räätälöity tiettyihin tarkoituksiin, kuten suoratoistoon tai pelaamiseen.

VPN-palvelun edut

Yksityisyyden parantaminen on merkittävä etu VPN:n käytössä. Todellinen IP-osoitteesi peitetään, ja sijaintisi salataan, mikä tekee verkkoaktiviteettiesi jäljittämisen vaikeaksi. VPN:t myös salaa yhteytesi, estäen luvattomia henkilöitä kaappaamasta tietojasi.

Turvallinen datan siirto on toinen huomattava VPN:n käytön etu. VPN:t salaa internetliikenteesi, suojellen tietojasi potentiaalisilta kyberuhilta, kuten väliintulohyökkäyksiltä ja nettiliikenteesi tutkimiselta. Etäkäyttö-VPN on erityisen hyödyllinen henkilöille, jotka tarvitsevat turvallisen pääsyn organisaationsa verkkoon etäältä.

Lisäksi VPN:t mahdollistavat pääsyn maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön ohjaamalla yhteytesi toisen maan palvelimen kautta. Tämä kiertää tehokkaasti sisällön estoja ja mahdollistaa laajemman valikoiman sisältöä ympäri maailmaa nautittavaksi, samalla ylläpitäen yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi.

Mitä erilaisia VPN-palveluja on saatavilla?

vpn yhteys tablettiin

Markkinoilla on tarjolla monipuolinen kirjo VPN-palveluita, jotka vastaavat erilaisiin käyttäjätarpeisiin. Henkilökohtaiset VPN-palvelut tarjoavat käyttäjille suojaa heidän päivittäiseen nettiselailuun, kun taas yritysten VPN-palvelut yhdistävät turvallisesti useita toimistoja tai etätyöntekijöitä. Erikoistuneet VPN-palvelut puolestaan tarjoavat tiettyjä ominaisuuksia tai palvelevat ainutlaatuisia tarpeita, kuten optimoitua suorituskykyä suoratoistoon ja pelaamiseen. VPN-palveluiden kirjon ymmärtäminen auttaa valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivimman vaihtoehdon.

Henkilökohtaiset VPN-palvelut

Henkilökohtaiset VPN-palvelut on suunniteltu erityisesti yksityiskäyttäjille tarjoamaan turvallista suojaa ja yksityisyyttä selatessa verkkoa. Nämä palvelut luovat salatun yhteyden laitteesi ja VPN-tarjoajan hallinnoiman etäpalvelimen välille, ohjaten internetliikenteesi tämän turvallisen yhteyden kautta ja varmistaen yksityisyytesi. VPN-ohjelman avulla voit hyödyntää näitä etuja ja parantaa verkkoturvallisuuttasi.

Henkilökohtaisia VPN-tarjoajia on lukuisia, kuten NordVPN, Surfshark ja Private Internet Access. Koska jokainen tarjoaja esittelee uniikkeja ominaisuuksia, hinnoittelua ja suorituskykyn tasoa, sinun tulisi perusteellisesti tutkia ja vertailla eri vaihtoehtoja ennen sopivimman palvelun valintaa tarpeisiisi.

Yritysten VPN-palvelut

Liiketoiminnan VPN-palvelut on räätälöity organisaatioiden tarpeisiin tarjoten turvallisia yhteyksiä toimipisteiden ja etätyöntekijöiden välille. Liiketoiminnan VPN-palvelut luovat salatun yhteyden, joka mahdollistaa etähenkilöstön pääsyn organisaation sisäverkkoon ja varmistaa, että etätyöntekijän ja verkon välillä jaettu data on suojattu luvattomalta pääsyltä.

Suosittu yritysten VPN-palvelu on esimerkiksi NordVPN Business. Koska jokainen tarjoaja tarjoaa erilaisia ominaisuuksia, hinnoittelua ja suorituskykyn tasoja, on olennaista tehdä tutkimustyötä ja vertailla vaihtoehtoja löytääksesi organisaatiosi tarpeisiin ihanteellisesti sopivan palvelun.

Erikoistuneet VPN-palvelut

Erikoistuneet VPN-palvelut on suunnattu tietyille vaatimuksille tai tehtäville, tarjoten ainutlaatuisia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Esimerkiksi kaksois-VPN-ominaisuus lähettää internetliikenteesi kahden erillisen VPN-palvelimen kautta vain yhden sijaan, mikä lisää turvallisuutta salatessaan tietosi kahdesti ja tarjoten ylimääräisen suojakerroksen.

Muut erikoistuneet VPN-palvelut keskittyvät tarjoamaan parannettuja turvallisuus- ja yksityisyysominaisuuksia, monipuolisempia palvelinsijainteja tai optimoitua suoratoisto- tai pelaamissuorituskykyä. Vaikka nämä palvelut voivat olla hyödyllisiä käyttäjille, joilla on erityistarpeita tai mieltymyksiä, sinun tulisi huolellisesti arvioida kunkin vaihtoehdon järkevyyden omaan käyttötarpeeseesi.

Näin valitset oikean VPN-yhteyden

vpn yhteys puhelimeen

Oikean VPN-tarjoajan valitseminen on kriittistä nettiturvallisuutesi ja yksityisyytesi suojelemiseksi. VPN-tarjoajaa valittaessa on useita seikkoja, joita tulisi harkita, kuten turvaominaisuudet, nopeus ja tietosuojakäytännöt. Ole varovainen käyttäessäsi ilmaisia VPN-tarjoajia, sillä ne eivät välttämättä tarjoa samaa turvallisuuden ja yksityisyyden tasoa kuin maksulliset vastineensa.

Turvaominaisuudet

VPN:n turvaominaisuudet ovat elintärkeitä turvallisuutesi ja yksityisyytesi kannalta. Vahva salaus, kuten 128-bittinen tai 256-bittinen AES-salaus, on välttämätön varmistamaan, että tietosi pysyvät turvassa, kun niitä lähetetään VPN-tunnelin läpi.

Luotettavan VPN-tarjoajan tulisi myös tarjota kehittyneitä turvaominaisuuksia, kuten automaattinen katkaisukytkin ja DNS-vuodon suojaus. Nämä ominaisuudet auttavat suojaamaan yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi, vaikka VPN-yhteytesi katkeaisi tai vaarantuisi.

Nopeus ja suorituskyky

VPN-palvelun nopeudella ja suorituskyvyllä voi olla huomattava vaikutus kokonaisvaltaiseen internet-kokemukseesi. VPN-yhteydet voivat joskus hidastaa internetyhteyttäsi salausprosessin ja VPN-palvelimen toiminnan takia, joka toimii välikätenä laitteesi ja verkkosivustojen välillä.

Parhaan suorituskyvyn takaamiseksi valitse VPN-tarjoaja, jolla on nopeita palvelimia ja vahva verkkoinfrastruktuuri. Tekijät kuten palvelimen sijainti, palvelinkuorma, verkon olosuhteet ja VPN-protokolla voivat kaikki vaikuttaa VPN-yhteytesi nopeuteen ja suorituskykyyn.

Tietosuojakäytännöt

VPN-tarjoajan tietosuojakäytäntö on kriittinen osa verkkoyksityisyytesi varmistamisessa. Käytännön tulisi paljastaa tarjoajan tietojen kirjaamiskäytännöt ja taata käyttäjän anonymiteetti. Suositeltavaa on käyttää VPN-tarjoajaa, joka ei kerää tai tallenna mitään henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja, mukaan lukien IP-osoitteesi.

Arvioidessasi VPN-tarjoajan tietosuojakäytäntöä varmista, että he eivät kirjaa mitään arkaluontoisia tietoja, jotka voivat vaarantaa yksityisyytesi. Huomioi myös missä maassa VPN-yhteyden tarjoava yritys toimii, koska sillä voi olla suuri merkitys tietoturvan kannalta.

VPN-yhteyden asentaminen ja käyttö

VPN-yhteyden asentaminen ja käyttö on yleensä suoraviivaista ja vaatii vain muutaman helpon vaiheen. Kun olet valinnut luotettavan VPN-tarjoajan, voit ladata ja asentaa vastaavan sovelluksen laitteellesi, määrittää VPN-asetukset ja alkaa nauttia turvallisesta ja yksityisestä internetyhteydestä.

VPN-sovellusten asentaminen

VPN-sovellusten asentaminen ja käyttö eri alustoilla on tyypillisesti yksinkertaista. Useimmat VPN-tarjoajat tarjoavat omia sovelluksia suurimmille käyttöjärjestelmille, kuten:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android

Lataa vain sovellus sovelluskaupasta tai tarjoajan verkkosivulta, asenna se laitteeseesi ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita VPN-yhteytesi määrittämiseksi.

Jos kohtaat ongelmia asennusprosessin aikana, useimmat VPN-tarjoajat tarjoavat kattavia oppaita ja tukiresursseja verkkosivuillaan ongelmien ratkaisemiseksi ja selvittämiseksi. Voit myös ottaa yhteyttä tarjoajan asiakastukeen saadaksesi apua.

VPN-palvelun käyttö manuaalisesti ilman sovellusta

Jos palveluntarjoajan VPN-sovellusta ei ole saatavilla, VPN-asetukset voidaan määrittää manuaalisesti turvallisen yhteyden luomiseksi. Tämä tyypillisesti sisältää:

 1. Aseta VPN-yhteys laitteesi verkkoasetuksista
 2. Mene verkkoasetusten VPN osioon
 3. Lisää tiedot yhteydestä palveluntarjoajan ohjeiden mukaan

Vaikka manuaalisten VPN-asetusten määrittäminen voi olla hieman monimutkaisempaa kuin sovelluksen käyttö, se on silti toteutettavissa oleva vaihtoehto laitteille, joissa sovellustuki puuttuu. Suosittelemme tutkimaan asennusohjeita ennen palvelun ostoa, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

VPN-yhteyksien käyttö reitittimissä

VPN-yhteyden muodostaminen reitittimellä tuo useita etuja, mukaan lukien:

 • Suoja kaikille reitittimeen kytketyille laitteille
 • Varmuus verkkoalueen laajuisesta yksityisyydestä ja turvallisuudesta
 • VPN-suojan laajentaminen kaikkiin kodin tai toimiston internetiin kytkettyihin laitteisiin, myös niihin, jotka eivät tue VPN:ää natiivisti.

VPN:n asettamiseksi reitittimeen tarvitset reitittimen, joka tukee VPN-toiminnallisuutta tai voidaan ohjelmoida uudelleen mukautetulla firmwarella, kuten DD-WRT tai Tomato. Kun sinulla on yhteensopiva reititin, noudata VPN-tarjoajasi ohjeita VPN-asetusten määrittämiseksi reitittimessä. Tämä voi sisältää VPN-palvelimen tiedot, salausasetusten konfiguroinnin ja halutun VPN-protokollan valinnan.

Yleisiä VPN-palvelun käyttötarkoituksia

vpn android puhelin

VPN:t ovat erittäin monipuolisia työkaluja, joilla on lukuisia käyttötarkoituksia. Joitakin yleisiä VPN tarpeita ovat maantieteellisten rajoitusten kiertäminen, verkkoyksityisyyden parantaminen ja turvallisen tiedonsiirron varmistaminen. Näiden tarpeiden ymmärtäminen auttaa sinua paremmin arvioimaan, vastaako VPN sinun toiveitasi.

Maantieteellisten rajoitusten kiertäminen

Yksi VPN:ien suosituimmista käyttötavoista on maantieteellisesti rajoitetun sisällön katsominen. Monet verkkosivustot ja suoratoistopalvelut rajoittavat sisältönsä pääsyä käyttäjän maantieteellisen sijainnin perusteella. VPN:n avulla voit virtuaalisesti vaihtaa sijaintiasi yhdistämällä palvelimeen toisessa maassa, mikä mahdollistaa näiden rajoitusten ohittamisen ja pääsyn laajempaan sisältövalikoimaan.

Esimerkkejä maantieteellisesti rajoitetusta sisällöstä, johon VPN:n avulla voi päästä, sisältävät:

 • Suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu ja BBC iPlayer
 • Verkkokaupat, joilla on alueellisia myyntirajoituksia
 • Hallituksen verkkosivustot, jotka rajoittavat palveluiden saatavuutta sijainnin perusteella

VPN:n avulla voit helposti ohittaa nämä rajoitukset ja nauttia rajoittamattomasta pääsystä maailmanlaajuiseen internettiin.

Verkkoyksityisyyden parantaminen

VPN:t ovat keskeisessä roolissa suojatessasi verkkoyksityisyyttäsi erilaisilta uhilta, kuten internetyhtiöiltä, hallituksilta ja mainostajilta. Salaamalla internet-liikenteesi ja peittämällä IP-osoitteesi VPN tekee näille tahoille vaikeaksi seurata toimintaasi verkossa ja kerätä henkilökohtaisia tietojasi.

Lisäksi VPN voi auttaa ylläpitämään verkkoyksityisyyttä, tehden siitä haastavaa verkkosivustoille, mainostajille ja muille kolmansille osapuolille koostaa yksityiskohtaisia profiileja selailutottumuksistasi. Tämä lisäkerros yksityisyydensuojaa voi olla erityisen arvokas käytettäessä julkisia Wi-Fi-verkkoja tai käsiteltäessä arkaluonteisia tietoja verkossa.

Turvallisen tiedonsiirron varmistaminen

VPN on olennainen työkalu turvallisen tiedonsiirron varmistamiseksi, erityisesti käytettäessä julkisia Wi-Fi-verkkoja tai siirrettäessä arkaluonteisia tietoja. VPN salaa internet-liikenteesi, luoden turvallisen tunnelin laitteeltasi internettiin, mikä estää luvattoman pääsyn tietoihisi.

Esimerkkejä arkaluonteisista tiedoista, jotka hyötyvät VPN-suojauksesta, ovat:

 • Maksutiedot
 • Henkilöllisyyden tunnistamistiedot
 • Työhön liittyvät tiedot
 • Sijaintitiedot

VPN:n käyttämällä voit varmistaa, että tietosi pysyvät turvassa ja yksityisinä, jopa yhdistettäessä mahdollisesti turvattomiin verkkoihin tai siirrettäessä arkaluonteisia tietoja verkossa.

VPN-yhteyksien vianmääritys

Vaikka VPN:t ovat yleensä luotettavia ja helppokäyttöisiä, voi toisinaan ilmetä ongelmia yhteyden, nopeuden tai laitteiden yhteensopivuuden kanssa. Tässä osiossa käsittelemme yleisiä VPN-yhteyden ongelmia ja tarjoamme vinkkejä ja ratkaisuja, joiden avulla voit nopeasti selvittää nämä ongelmat ja palata nauttimaan turvallisesta ja yksityisestä internet-yhteydestä.

Verkkoyhteyden ongelmat

Yhteysongelmat VPN-yhteyksien ongelmat voivat johtua useista tekijöistä, kuten:

 • Palomuurin tai virustorjunnan aiheuttamat häiriöt
 • Virheelliset VPN-asetukset
 • Vanhentunut VPN-ohjelmisto
 • Reitittimeen tai modeemiin liittyvät ongelmat
 • Verkon omistajan estämät portit tai protokollat.

Jos kohtaat yhteysongelmia VPN:llä, voit yrittää ratkaista ongelman:

 • Tarkistamalla verkkoyhteytesi
 • Tarkistamalla palomuurin tai virustorjunnan asetukset
 • Tarkistamalla VPN-asetuksesi
 • Päivittämällä VPN-ohjelmistosi
 • Käynnistämällä reitittimen tai modeemin uudelleen

Jos nämä toimenpiteet eivät ratkaise ongelmaa, saatat tarvita lisäapua VPN-palveluntarjoajasi asiakastuesta.

Hidas nopeus

VPN-yhteyden nopeuteen voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten palvelimen sijainti, salauksen vahvuus, palvelimen kuormitus, verkon olosuhteet ja VPN-protokolla. Jos koet VPN-yhteyden olevan hidas, harkitse yhteyden muodostamista toiselle palvelimelle, mieluiten fyysisesti lähemmäksi omaa sijaintiasi, tai vaihda toiseen VPN-protokollaan.

Lisäksi harkitse internet-nopeutesi testaamista ennen ja jälkeen VPN-yhteyden muodostamisen, jotta voit tarkasti arvioida VPN:n vaikutuksen yhteyteesi. Jos nopeusongelmat jatkuvat näiden vaiheiden jälkeen, saatat tarvita lisäapua VPN-palveluntarjoajasi asiakastuesta.

Laitteiden yhteensopivuus

Vaikka useimmat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat sovelluksia suosituille alustoille, jotkin laitteet, kuten älytelevisiot, pelikonsolit ja IoT-laitteet, eivät ehkä tue natiivia VPN-yhteyttä. Näissä tapauksissa voit manuaalisesti konfiguroida VPN-asetukset yhteensopimattomiin laitteisiin tai muodostaa VPN-yhteyden reitittimelläsi, jotta voit laajentaa VPN-suojan kaikkiin verkkoon kytkettyihin laitteisiin.

On tärkeää varmistaa, että laitteesi ovat yhteensopivia VPN:n kanssa, jotta tiedät vaativatko ne lisäkonfigurointia. Katso VPN-palveluntarjoajasi ohjeita yksityiskohtaisten ohjeiden saamiseksi VPN:n asettamiseen yhteensopimattomiin laitteisiin tai VPN:n konfiguroimiseen reitittimeesi.

Yhteenveto

VPN:t ovat muodostuneet välttämättömiksi työkaluiksi tämän päivän digimaailmassa, tarjoten parempaa yksityisyyttä, turvallista tiedonsiirtoa ja pääsyä maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön. Ymmärtämällä erilaisia VPN-palveluja, valitsemalla oikean palveluntarjoajan ja asentamalla VPN-yhteydet oikein, voit ottaa ohjat omasta nettikokemuksestasi ja nauttia turvallisemmasta, yksityisemmästä ja rajoittamattomasta internetistä. Pysy turvassa ja selaa viisaasti VPN:ien avulla!

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on VPN-yhteys?

VPN (Virtual Private Network eli virtuaalinen erillisverkko) on suojattu yhteys, joka luo digitaalisen tunnelin laitteesi ja VPN-palveluntarjoajan etäpalvelimen välille. Se salaa tietosi, piilottaa IP-osoitteesi ja mahdollistaa pääsyn estettyjen verkkosivujen ja palomuurien ohi internetissä.

Kuinka voin muodostaa VPN-yhteyden?

Voit luoda VPN-yhteyden lataamalla ja asentamalla VPN-sovelluksen haluamallesi laitteelle. Kun olet asentanut sovelluksen, avaa se ja kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi. Sovelluksen käyttöliittymästä löydät yleensä ”Yhdistä” tai vastaavan painikkeen, jonka avulla voit muodostaa VPN-yhteyden. Kun olet painanut tätä nappia, VPN-yhteys aktivoituu ja olet valmis selaamaan internetiä turvallisemmin.

Mitä tapahtuu, kun olet yhdistettynä VPN:ään?

Kun olet yhdistetty VPN:ään, henkilökohtaiset tietosi salataan ja IP-osoitteesi peitetään. Liikenne ohjataan salatun tunnelin kautta lisäsuojan takaamiseksi, mikä peittää sijaintisi ja suojaa sinua vakoilulta. Tämä tarjoaa lisää yksityisyyttä ja anonyymiyttä selatessasi verkkoa.

Pitäisikö minun käyttää VPN-yhteyttä?

Ottaen huomioon netissä selailun laajat potentiaaliset riskit, suositellaan VPN-palvelun käyttöä lisäsuojaksi ja yksityisyyden varmistamiseksi. VPN salaa tietosi, tekee sijaintisi jäljittämättömäksi, piilottaa IP-osoitteesi ja tarjoaa ylimääräisen puolustuskerroksen kybervakoilua vastaan. VPN auttaa varmistamaan, että tietosi pysyvät turvassa verkossa selaillessasi.

Mitkä ovat tärkeimmät VPN käyttötarkoitukset?

VPN:n tärkeimmät käyttötarkoitukset ovat yksityisyyden ja turvallisuuden parantaminen internetissä. VPN salaa nettiliikenteen, mikä suojaa tietoja urkinnalta ja mahdollistaa anonyymin selailun. Lisäksi VPN mahdollistaa maantieteellisten rajoitusten kiertämisen, joten voit käyttää sisältöä, joka ei muuten olisi saatavillasi tietyllä alueella.