Soitonsiirto

Suosituimmat puhelin- ja nettilittymät

Telia tarjoukset

moi

Moi liittymöt

Telia Dot

Mikä on soitonsiirto?

Soitonsiirto on matkapuhelimen tai lankapuhelimen ominaisuus, joka mahdollistaa saapuvan puhelun siirtämisen automaattisesti toiseen puhelinnumeroon. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun henkilö ei pysty vastaamaan puheluun tai haluaa ohjata puhelut toiseen puhelimeen.

Soitonsiirto voidaan asettaa toimivaksi vain tiettyjen ehtojen täyttyessä. Voit käyttää soitonsiirtoa esimerkiksi, jos puhelimesi on varattu tai siihen ei vastata tietyn ajan kuluessa. Soitonsiirron voi myös ajastaa toimivaksi vain tiettyinä aikoina.

Soitonsiirto voi olla kätevä esimerkiksi työmatkoilla, lomilla tai muissa tilanteissa, joissa henkilö ei pysty tai halua vastata puheluunsa. Se voi myös olla hyödyllinen yrityksille, jotka haluavat ohjata puhelut tiettyihin numeroihin tietyinä aikoina.

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

Mihin soitonsiirtoa tarvitaan?

Soitonsiirtoa voidaan tarvita monissa eri tilanteissa sekä henkilökohtaisessa että ammatillisessa käytössä. Tässä muutamia esimerkkejä tilanteista, joissa soitonsiirtoa saatetaan tarvita:

 • Poissaolot: Henkilö on lomalla, työmatkalla tai muussa tilanteessa, jossa hän ei halua tai voi ottaa puheluita vastaan. Soitonsiirrolla puhelut voidaan ohjata esimerkiksi avustajalle, kollegalle tai muulle henkilölle.
 • Verkko-ongelmat: Jos puhelimen verkko ei ole saatavilla tai puhelin on ulottumattomissa, soitonsiirto voi ohjata puhelut toiseen numeroon, joka on käytettävissä.
 • Parempi palvelu: Yritykset voivat käyttää soitonsiirtoa ohjatakseen puhelut asiakaspalvelukeskukseen tai muuhun paikkaan, jossa asiakkaalle voidaan tarjota parempaa palvelua.
 • Työaikojen ulkopuolella: Yritykset voivat käyttää soitonsiirtoa ohjatakseen puhelut virka-ajan ulkopuolella esimerkiksi päivystävälle henkilölle tai automaattiseen vastaajaan.
 • Väliaikainen numero: Jos henkilö vaihtaa puhelinnumeroa tai hankkii tilapäisen numeron, hän voi käyttää soitonsiirtoa ohjatakseen puhelut uuteen numeroon.
 • Erityistarpeet: Esimerkiksi vammaiset henkilöt, jotka eivät pysty vastaamaan puheluun tavallisesti, voivat käyttää soitonsiirtoa ohjatakseen puhelut avustajalleen tai läheiselleen.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Yksilölliset tarpeet ja syyt voivat vaihdella, mutta soitonsiirto tarjoaa joustavuuden varmistaa, että puhelut ohjataan haluttuun paikkaan tietyissä tilanteissa.

Soitonsiirto iPhone

Soitonsiirron avulla voit ohjata puhelut toiseen numeroon, jos et esimerkiksi ole saatavilla vastaamaan. Vaikka soitonsiirron aktivointitavat voivat vaihdella eri laitteissa ja operaattoreilla, iPhonen kanssa prosessi on melko yksinkertainen. Tässä on yksityiskohtainen ohje, miten voit aktivoida soitonsiirron iPhonessa:

 1. Avaa ”Asetukset” -sovellus iPhonessasi.
 2. Vieritä alaspäin ja valitse ”Puhelin”.
 3. Napauta ”Soitonsiirto”.
 4. Siirrä ”Soitonsiirto” -kytkin asentoon ”päällä” (vihreä).
 5. Näppäile numero, johon haluat siirtää puhelut, ja napauta ”Tallenna”.

Soitonsiirto Android (esim. Samsung)

Soitonsiirron aktivointi ja hallinta Android-laitteissa, kuten Samsungin puhelimissa, on suhteellisen suoraviivaista, vaikka tarkat askeleet saattavat vaihdella hieman eri laitemallien ja Android-versioiden välillä. Tässä on yleinen opas siitä, miten voit aktivoida soitonsiirron useimmissa Android-puhelimissa:

 1. Paina puhelimen kuvaketta
 2. Valitse oikeasta yläkulmasta ”kolme pistettä”
 3. Siirry asetuksiin
 4. Valite ”Puhelun siirto”

Puhelun siirron hyödyt ja haitat

Puhelun siirto tarjoaa käyttäjilleen joustavuutta ohjata saapuvat puhelut toiseen numeroon, mikä voi olla erityisen hyödyllistä poissaolotilanteissa tai kun halutaan parantaa asiakaspalvelua. Tämä ominaisuus varmistaa, ettei tärkeitä puheluja jää vastaamatta ja mahdollistaa työ- ja vapaa-ajan erottelun. Toisaalta siirretyistä puheluista saattaa aiheutua lisäkuluja, ja jos siirto on päällä vahingossa, se saattaa johtaa tärkeiden puhelujen ohjautumiseen ei-toivottuun numeroon tai aiheuttaa hämmennystä soittajissa.

Vaihteleeko soitonsiirto eri operaattorien välillä?

Soitonsiirron ominaisuudet ja kustannukset voivat vaihdella eri operaattorien kesken. Esimerkiksi Suomessa toimivat DNA, Telia ja Elisa tarjoavat kaikki soitonsiirto-ominaisuutta, mutta heidän tarjoamansa palvelun yksityiskohdat, kuten hinnat ja aktivoimismenetelmät, saattavat erota toisistaan. Jotkut operaattorit saattavat myös tarjota lisäpalveluita kuten ehdollisia soitonsiirtoja. On suositeltavaa tarkistaa yksityiskohtaiset ehdot ja hinnat suoraan valitsemaltaan operaattorilta ennen palvelun käyttöönottoa.

Yhteenveto

Soitonsiirto on kätevä ominaisuus, joka mahdollistaa saapuvien puheluiden ohjaamisen toiseen numeroon, olipa kyse sitten yksityishenkilön poissaolosta tai yrityksen asiakaspalvelutavoitteista. Sekä iPhone että Android-laitteet, kuten Samsung, tarjoavat yksinkertaiset tavat aktivoida ja hallinnoida tätä palvelua, vaikka tarkat toimenpiteet saattavat vaihdella.

Operaattorit, kuten DNA, Telia ja Elisa, tarjoavat soitonsiirron, mutta palvelun yksityiskohdat, kuten hinnat ja ehdot, saattavat vaihdella operaattorittain. Tämä joustavuus tuo mukanaan sekä etuja ja haittoja, kuten mahdollisia lisäkustannuksia. Siksi on tärkeää tarkistaa ja ymmärtää palvelun ehdot ennen sen käyttöönottoa.

Miten soitonsiirtoa käytetään Android-puhelimessa?

Soitonsiirtoa käytetään Android-puhelimessa avaamalla ”Puhelin”-sovellus, menemällä asetuksiin ja valitsemalla ”Soitonsiirto” määrittääksesi siirtoasetukset.

Miten soitonsiirtoa käytetään iPhonessa?

iPhonessa soitonsiirto aktivoidaan menemällä Asetukset-sovellukseen, valitsemalla ”Puhelin” ja napauttamalla ”Soitonsiirto”.

Mitä soitonsiirto tarkoittaa?

Soitonsiirto tarkoittaa saapuvien puheluiden ohjaamista alkuperäisestä numerosta toiseen valittuun numeroon.