SIM-korttien koot

Suosituimmat puhelin- ja nettilittymät

Telia tarjoukset

moi

Moi liittymöt

Telia Dot

Sim-korttien historia ja kehitys

Sim-kortit (Subscriber Identity Module) ovat olleet käytössä puhelinlaitteissa jo vuosikymmenien ajan. Ne ovat pieniä kortteja, jotka sisältävät tietoja puhelinliittymästä. Ne ovat tarpeen, jotta puhelin voi yhdistää puheluun operaattorin verkossa.

Sim-kortit kehitettiin alun perin GSM-puhelinverkoissa käytettäviksi vuonna 1991. Aluksi sim-kortit olivat suuria ja ne sijoitettiin puhelimen takakanteen. Tämän jälkeen sim-kortit kehitettiin pienemmiksi, ja vuonna 1996 esiteltiin mini sim-kortti, joka oli puolet pienempi kuin standardi sim-kortti.

Vuonna 2003 esiteltiin micro sim-kortti, joka oli vielä pienempi kuin mini sim-kortti. Micro sim-kortti oli kooltaan 15 x 12 mm, kun taas mini sim-kortti oli kooltaan 25 x 15 mm ja standardi sim-kortti oli kooltaan 85 x 55 mm.

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

Nykyään useimmissa älypuhelimissa käytetään micro sim-kortteja, mutta joissain laitteissa käytetään nano sim-kortteja, jotka ovat vielä pienempiä kuin micro sim-kortit. Nano sim-kortit ovat kooltaan 12.3 x 8.8 mm.

Sim-korttien kehitys on jatkunut ja tulevaisuudessa saattaa tulla käyttöön eSIM-kortit, jotka ovat sisäänrakennettuja sim-kortteja eivät vaadi fyysistä vaihtoa. eSIM-kortit ovat jo saatavilla joissakin älypuhelimissa ja tablet-laitteissa.

Sim-korttien eri koot: standard, mini, micro ja nano

Sim-kortit ovat saatavilla eri koossa, jotta ne sopivat erilaisiin puhelinmalleihin. Tärkeimmät sim-korttikoot ovat standardi, mini, micro ja nano.

  1. Standard sim-kortti on kooltaan 25 x 15 mm, se on alkuperäinen sim-korttikoko, joka kehitettiin alunperin GSM-puhelinverkoissa käytettäviksi. Standardi sim-kortteja käytettiin alkuperäisissä puhelimissa, mutta ne ovat nykyään harvinaisia.
  2. Mini sim-kortti on kooltaan 15 x 12 mm, se on puolet pienempi kuin standardi sim-kortti. Mini sim-kortteja käytettiin laajalti 2000-luvun alussa ja ne ovat edelleen käytössä joissain puhelimissa.
  3. Micro sim-kortti on kooltaan 12 x 15 mm, se on vielä pienempi kuin mini sim-kortti. Micro sim-kortit ovat nykyään yleisimpiä sim-korttikokoja älypuhelimissa. Ne ovat pienempiä kuin standardi ja mini sim-kortit, joten ne tarjoavat enemmän tilaa sisälle puhelimen komponenteille.
  4. Nano sim-kortti on kooltaan 12.3 x 8.8 mm, se on vielä pienempi kuin micro sim-kortti. Nano sim-kortit ovat nykyisin yleisin koko uusissa puhelimissa.

Sim-kortin koon valinta vaikuttaa puhelinlaitteiden suunnitteluun, sillä pienempi sim-kortti tarjoaa enemmän tilaa sisälle puhelimen komponenteille. Jos haluat vaihtaa sim-kortin kokoa, tarvitset sim-kortin leikkuulaudan. Leikkuulaudalla voit leikata sim-kortin haluamaasi kokoon.

Sim-korttien koon vaikutus puhelinlaitteiden suunnitteluun

Sim-korttien koon vaikutus puhelinlaitteiden suunnitteluun on merkittävä. Pienempi sim-kortti tarjoaa enemmän tilaa sisälle puhelimen komponenteille, mikä mahdollistaa puhelinvalmistajille suunnitella pienempiä ja kevyempiä puhelimia.

Pienemmän sim-kortin käyttö puhelimessa tarkoittaa, että sim-kortin asentamispaikkaa ei tarvitse varata niin suurta tilaa, joka taas tarkoittaa, että puhelimen runko voidaan tehdä pienemmäksi. Tämä mahdollistaa puhelinvalmistajille suunnitella puhelimia, joissa on suurempi näyttö ja parantunut käyttökokemus.

Pienemmän sim-kortin käyttö myös mahdollistaa puhelinvalmistajille suunnitella puhelimia, joissa on enemmän sisäisiä komponentteja, kuten kameroita, akkuja ja tallennustilaa. Pienemmän sim-kortin käyttö puhelimessa on myös käytännöllistä käyttäjille, sillä se tekee sim-kortin vaihdosta helpompaa ja nopeampaa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että pienempi sim-korttikoko mahdollistaa puhelinvalmistajille suunnitella pienempiä ja kevyempiä puhelimia, joissa on suurempi näyttö ja parantunut käyttökokemus, sekä enemmän sisäisiä komponentteja. Se tekee myös sim-kortin vaihdosta helpompaa ja nopeampaa käyttäjille.

Sim-kortin vaihto: kuinka vaihtaa sim-kortin kokoa

Paras tapa vaihtaa SIM-kortin kokoa on vierailla operaattorin liikkeessä ja pyytää tarpeeseesi sopivaa SIM-kortti kokoa. Tämä käy yleensä helposti ja nopeasti. Operaattori voi veloittaa palvelusta hinnastonsa mukaiset kulut. Toinen vaihtoehto, jota emme suosittele on leikata SIM-kortti oikean kokoiseksi, mutta se yleensä epäonnistuu ja SIM-kortista tulee käyttökelvoton. Tähän löytyy netistä ohjevideoita. On olemassa myös SIM-korttileikkuri, joka leikkaa varmemmin sopivan SIM-kortin koon.

Mitkä ovat pienimmät sim-korttikoot?

Pienimmät sim-korttikoot ovat micro sim-kortti ja nano sim-kortti.

Mitä eroa on SIM-korteilla?

SIM-korttien erot ovat ainoastaan niiden koossa. Pienin fyysinen kortti on nano-sim.

Mitkä ovat syyt miksi pienempi sim-korttikoko on parempi puhelimen suunnittelussa?

Pienempi sim-korttikoko tarjoaa enemmän tilaa sisälle puhelimen komponenteille, joten puhelinvalmistajat voivat suunnitella pienempiä ja kevyempiä puhelimia, joissa on suurempi näyttö ja parantunut käyttökokemus.