Puhelinnumeron salaus ja salainen puhelinnumero

Suosituimmat puhelin- ja nettilittymät

Telia tarjoukset

moi

Moi liittymöt

Telia Dot

Mitä tarkoittaa puhelinnumeron salaus?

Puhelinnumeron salaaminen tarkoittaa toimintoa, jossa piilotat oman puhelinnumerosi ennen puhelun soittamista, jolloin puhelun vastaanottajan näytöllä lukee ”tuntematon numero” tai vastaava ilmoitus.

Tämä ei ole sama asia kuin salainen puhelinnumero. Salainen puhelinnumero tarkoittaa sitä, että numerosi ei ole julkisesti haettavissa numeropalveluista tai internetin hakukoneista.

Mitä tarkoittaa salainen puhelinnumero?

Salainen puhelinnumero tarkoittaa sitä, että kyseinen numero on piilotettu julkisista rekistereistä ja tietokannoista. Kun numero on asetettu salaiseksi operaattorin toimesta, se ei näy numeropalveluissa, eikä sitä voi löytää internetin hakukoneilla.

Vaikka numero on salainen, näkyy se silti vastaanottajalle soittaessa, ellet ole sitä erikseen piilottanut puhelimen asetuksista. Salaisen numeron tarkoitus on suojata henkilön yksityisyyttä ja antaa mahdollisuus valita, kenelle numeroaan jakaa.

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

Mikä on julkinen numero?

Julkinen numero tarkoittaa puhelinnumeroa, joka ei ole piilotettu julkisista rekistereistä tai tietokannoista. Kun numero on julkinen, se on saatavilla ja nähtävissä esimerkiksi numeropalveluissa, ja se voidaan löytää myös internetin hakukoneiden kautta.

Tällaisen numeron omistaja voi saada soittopyyntöjä tai viestejä tuntemattomilta henkilöiltä, koska numero on helposti saatavilla. Julkisen numeron idea on tarjota avoimuutta ja helpottaa yhteydenpitoa, mutta se saattaa myös altistaa ei-toivotulle yhteydenotolle.

Kuinka piilottaa numero iPhonella?

iPhone-käyttäjille on tarjolla helppo tapa piilottaa oma puhelinnumero automaattisesti ennen soittamista. Seuraavat askeleet opastavat sinua piilottamaan numerosi iPhonella:

 1. Asetukset: Avaa laitteesi ”Asetukset”-sovellus.
 2. Puhelin: Etsi ja valitse ”Puhelin” kohta asetuslistasta.
 3. Soittajan tunnus: Napauta ”Näytä soittajan tunnus” -vaihtoehtoa.
 4. Piilota numero: Aktivoi tai deaktivoi numerosi piilottaminen liu’uttamalla vaihtokytkintä.

Kun olet tehnyt tämän, numerosi ei näy puhelun vastaanottajan näytöllä, kun soitat heille. Jos haluat palata normaaliin tilaan ja näyttää numerosi uudelleen, seuraa samoja vaiheita ja palauta vaihtokytkin alkuperäiseen asentoonsa.

Kuinka piilottaa numero Androidilla?

Android-laitteilla puhelinnumeron piilottaminen vaatii muutaman lisäaskeleen, mutta se on silti selkeää ja yksinkertaista. Seuraamalla näitä ohjeita voit piilottaa numerosi Android-puhelimella:

 1. Puhelinsovellus: Avaa laitteesi puhelinsovellus, jota käytät puheluiden soittamiseen.
 2. Valikko: Napauta sovelluksen oikeasta yläkulmasta tai alareunasta löytyvää valikkosymbolia tai -painiketta.
 3. Asetukset: Valitse avautuvasta valikosta ”Asetukset” tai ”Puhelimen asetukset”.
 4. Puheluasetukset: Etsi ja napauta ”Puheluasetukset” -kohtaa.
 5. Lisäasetukset: Valitse tämän jälkeen ”Lisäasetukset” tai ”Additional settings”.
 6. Soittajan tunnus: Napauta ”Soittajan tunnus” -vaihtoehtoa.
 7. Piilota numero: Valitse täältä ’Piilota numero’ piilottaaksesi puhelinnumerosi.

Kun olet valinnut ’Piilota numero’ -vaihtoehdon, numerosi ei näy vastaanottajan näytöllä puhelun aikana. Mikäli haluat lopettaa piilotustoiminnon ja näyttää numerosi jälleen, toista samat vaiheet ja valitse lopuksi ’Näytä numero’.

Piilota yksittäinen puhelu *67 merkinnällä

Puheluiden tekeminen anonyymisti voi olla tarpeellista tietyissä tilanteissa. Asetuksissa muutoksia tekemisen sijaan voit käyttää pikakoodia *67 piilottaaksesi numerosi yhden puhelun ajaksi. Tämä metodi on tunnettu sen helppoudesta ja luotettavuudesta.

Noudattamalla seuraavia vaiheita voit helposti piilottaa numerosi:

 1. Puhelinsovelluksen avaaminen: Avaa laitteesi puhelinsovellus.
 2. Koodin ja numeron syöttäminen: Kirjoita ensin *67 ja anna sitten haluamasi puhelinnumero normaalisti.
 3. Puhelun soittaminen: Soita puhelu tavalliseen tapaan.

Puhelun vastaanottaja näkee numerosi ”Tuntemattomana” tai ”Yksityisenä”. On hyvä huomio, että vaikka *67-koodin käyttäminen on ilmaista, se vaatii koodin syöttämisen joka kerta kun haluat soittaa tunnistamattomasti. Tästä syystä se on parhaimmillaan satunnaisissa tarpeissa, kun haluat tehdä vain yhden tai muutaman puhelun anonyymisti.

Suosittelemme kokeilemaan menetelmää ensin johonkin tuttuun numeroon, jotta varmistut sen toimivuudesta.

Miten salata Moi numero?

Moi-mobiilipalveluntarjoajalla on oma helppokäyttöinen tilinhallintajärjestelmä nimeltään ”Mun Moi”, jonka kautta voit tehdä monenlaisia muutoksia liittymääsi koskien, mukaan lukien numeron salaaminen. Tässä vaiheittainen opas, kuinka voit salata Moi-liittymäsi numeron:

 1. Kirjautuminen: Mene ”Mun Moi” -tilinhallintaan käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.
 2. Omien tietojen hallinta: Etsi ja valitse ”Omien tietojen” osio tai vastaava kategoria.
 3. Numeroasetukset: Etsi kohta, joka liittyy puhelinnumeron näkyvyyteen tai salaukseen.
 4. Salaa numero: Valitse vaihtoehto, joka tekee numerostasi salaisen. Tämä saattaa olla esimerkiksi ”Tee numero salaiseksi” tai ”Piilota numero”.

Kun olet tehnyt muutokset, numerosi ei enää näy julkisissa hakupalveluissa tai hakukoneissa. Voit aina palata ”Mun Moi” -tilinhallintaan ja tehdä muutoksia tarvittaessa, kuten palauttaa numeron julkiseksi tai tehdä muita asetusmuutoksia.

Miten salata DNA numero?

DNA on yksi Suomen johtavista operaattoreista, ja se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden piilottaa puhelinnumero julkisista rekistereistä. Jos haluat tehdä numerostasi salaisen DNA:n liittymässä, noudata alla olevia ohjeita:

 1. Kirjautuminen: Siirry DNA:n verkkosivulle ja kirjaudu sisään ”Minun palveluuni” -osion kautta käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.
 2. Valitse numero: Etsi ja valitse listasta se puhelinnumero, jonka asetuksia haluat muokata.
 3. Luettelotiedot: Siirry kohtaan ”luettelotietojen muuttaminen” tai vastaavaan osioon.
 4. Salaa numero: Valitse vaihtoehto, joka tekee numerostasi salaisen. Tämä voi olla esimerkiksi ”Tee numero salaiseksi” tai ”Piilota numero julkisista hakupalveluista”.

Jos kohtaat ongelmia tai haluat tehdä muutoksen manuaalisesti, voit ottaa yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun. Tämä onnistuu soittamalla asiakaspalvelun puhelinnumeroon tai lähettämällä heille viestin verkkopalvelun kautta.

Miten salata Telia numero?

Jos sinulla on Telia-liittymä ja haluat tehdä puhelinnumerosi salaiseksi, voit tehdä tämän seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 1. Kirjautuminen: Siirry Telia:n verkkosivustolle ja kirjaudu ”Omille sivuille” tunnuksillasi.
 2. Liittymäsi ja palvelusi: Etsi ja valitse ”Liittymäsi ja palvelusi” -osio.
 3. Lisäpalvelut: Navigoi kohtaan ”lisäpalvelusi” tai vastaavaan kategoriaan.
 4. Rajoitukset: Siirry ”Rajoitukset” -kohdan alle ja etsi vaihtoehto liittyen puhelinnumeron salaamiseen.

Jos haluat tehdä muutoksen puhelimitse, voit soittaa Telian asiakaspalveluun ja pyytää heitä salaamaan numerosi.

Miten salata Elisa numero?

Jos käytössäsi on Elisan liittymä ja haluat tehdä puhelinnumerosi salaiseksi, noudata alla olevia askel-askeleelta eteneviä ohjeita:

 1. Kirjautuminen: Siirry Elisa:n verkkosivustolle ja kirjaudu ”Oma Elisa” -palveluun joko mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksillasi.
 2. Sopimus: Kun olet kirjautunut sisään, valitse etusivulta kohta ”sopimus” tai vastaava linkki, joka vie sinut liittymäsi yksityiskohtiin.
 3. Liittymän julkisuus: Etsi ja avaa välilehti tai osio nimeltä ”Liittymän julkisuus” tai vastaava.
 4. Salaa numero: Tässä osiossa sinulla pitäisi näkyä vaihtoehto ”salainen numero”. Klikkaa ruksia tai vaihtokytkintä, joka mahdollistaa numeron salaamisen.

Kun olet tehnyt muutoksen, puhelinnumerosi on salattu julkisilta palveluilta. Voit milloin tahansa palata ”Oma Elisa” -palveluun ja muokata yksityisyyteen liittyviä asetuksia tarpeesi mukaan.

Usein kysytyt kysymykset

Miten salata puhelinnumero?

Puhelinnumeron salaus tapahtuu puhelimen asetuksista tai käyttämällä erityistä koodia ennen puhelinnumeron syöttämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että soittaja näkee ”Tuntematon numero” ilmoituksen sinun soittaessa. Se ei kuitenkaan estä numerosi löytymistä numeropalveluista.

Miten laittaa oma numero salaiseksi?

Oman numeron voi laittaa salaiseksi operaattorisi nettisivun kautta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Voinko piilottaa puhelinnumeroni vastaanottajalta?

Kyllä, voit piilottaa puhelinnumerosi vastaanottajalta käyttämällä piilotusominaisuutta puhelimesi asetuksista tai erityistä koodia.