Puhelinlasku kuriin – Säästä jopa 50% laskussa

KATSO TARJOUS ILMAISEKSI

telia

Telia puhelinliittymät

Telialla on usein hyviä tarjouskampanjoita ja edullisia liittymiä.

moi

Moi liittymät

Moi Mobiili on suosittu, edullinen ja nopea liittymäntarjoaja.

telia

Telia nettiliittymät

Telia mobiililaajakaista on loistava vaihtoehto kodin netiksi ja esimerkiksi tablettiin.

MIkä on puhelinlasku?

Puhelinlasku on lasku, jonka puhelinoperaattori lähettää asiakkaalleen kuukausittain tai muita sopimuksen mukaisia jaksoja koskien puhelinpalvelujen käyttöä. Puhelinlasku voi sisältää myös tietoja muista palveluista, kuten internet- ja televisiopalveluista, jos asiakas on ostanut näitä palveluita samalta operaattorilta.

Asiakkaan on maksettava puhelinlasku määräajassa, jotta puhelinliittymä pysyy voimassa. Puhelinlaskut voi yleensä maksaa verkossa tai lähettämällä maksu esimerkiksi pankin kautta.

Puhelinlasku sisältää yleensä seuraavat tiedot:

  • Puhelinnumeron, johon lasku kohdistuu
  • Aikavälin, jolta laskutettavat puhelu- ja viestipalvelut perustuvat
  • Yhteenvedon käytetyistä puhelu- ja viestipalveluista ja niiden kustannuksista
  • Mahdolliset lisäpalvelut ja niiden kustannukset
  • Mahdolliset alennukset ja niiden kustannukset
  • Yhteensä maksettava summa

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

Miten pienentää puhelinlaskua?

Jos haluat pienentää puhelinlaskua, voit seurata ja hallita puheluiden ja viestien käyttöä sekä valita sopivimman paketin puhelinliittymälle. Voit myös harkita lisäpalveluiden poistamista tai vaihtamista edullisempiin vaihtoehtoihin. Voit myös kysyä operaattoriltasi, onko sinulla mahdollisuus saada alennuksia esimerkiksi yhteistyökumppanin kautta tai jos olet eläkeläinen tai opiskelija.

Voit myös vertailla eri puhelinoperaattoreiden tarjouksia ja valita sinulle sopivimman paketin. Voit tehdä vertailua esimerkiksi verkossa tarjousten vertailusivustoilla tai ottamalla yhteyttä suoraan puhelinoperaattoreihin. Muistathan huomioida tarjouksissa esitetyt hinnat lisäksi mahdolliset lisämaksut, kuten asennusmaksut ja liittymismaksut, jotta saat täyden kuvan puhelinliittymän kokonaiskustannuksista.

Lisäksi voit säästää puhelinlaskussa esimerkiksi käyttämällä maksuttomia viestipalveluita, kuten WhatsAppia tai Skypeä, silloin, kun et halua maksaa tekstiviesteistä tai puheluista. Voit myös käyttää muita maksuttomia tai edullisempia viestintävaihtoehtoja, kuten sähköpostia tai viestintäsovelluksia, jos et tarvitse päivittäistä puhelinyhteyttä.

Pitääkö minun irtisanoa vanha puhelinliittymä?

Jos haluat irtisanoa vanhan puhelinliittymän, sinun tulee ottaa yhteyttä puhelinoperaattoriisi ja ilmoittaa, että haluat irtisanoa liittymän. Operaattori tarjoaa yleensä erilaisia vaihtoehtoja irtisanomiselle, kuten irtisanomisajan valinta ja mahdolliset lisämaksut. On tärkeää huomioida, että irtisanomisaika ja mahdolliset lisämaksut vaihtelevat operaattoreittain, joten on suositeltavaa tutustua operaattorisi irtisanomiseen liittyviin sääntöihin ja ehtoihin ennen irtisanomista.

Muistathan myös, että irtisanomisen jälkeen sinun tulee hankkia uusi puhelinliittymä, jos haluat jatkaa puhelinpalvelujen käyttöä. Voit vertailla eri operaattoreiden tarjouksia ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Huomaa kuitenkin, että nykyisin operaattorit irtisanovat vanhan liittymäsi sinun puolestasi, joten sinun ei välttämättä tarvitse tehdä itse mitään.

puhelinlasku

Voinko vaihtaa operaattoria?

Jos haluat vaihtaa puhelinliittymää, voit ottaa yhteyttä nykyiseen operaattoriisi ja kysyä, onko sinulla mahdollisuus vaihtaa toiseen pakettiin tai puhelinliittymään operaattorin sisällä. Joissain tapauksissa operaattori tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden vaihtaa pakettia tai liittymää ilman lisäkustannuksia tai muita maksuja.

Jos haluat vaihtaa operaattoria tai puhelinliittymätyyppiä, sinun tulee irtisanoa nykyinen liittymäsi ja hankkia uusi liittymä toiselta operaattorilta. Irtisanomisessa voi olla irtisanomisaikoja ja muita ehtoja, joten on tärkeää tutustua nykyisen operaattorisi irtisanomiseen liittyviin sääntöihin ja ehtoihin ennen liittymän vaihtamista.

Muistathan myös, että uuden liittymän hankkiminen edellyttää usein uuden puhelimen hankkimista tai nykyisen puhelimen uudelleenaktivointia. On suositeltavaa vertailla eri operaattoreiden tarjouksia ja valita sinulle sopivin vaihtoehto ennen liittymän vaihtamista. Voit myös kysyä neuvoja puhelinliittymien valinnassa esimerkiksi puhelinliittymiin erikoistuneelta henkilöltä tai neuvontapalvelusta.

Missä minun kannattaa vaihtaa puhelinliittymä?

Voit vertailla eri puhelinoperaattoreiden tarjouksia ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon useilla eri tavoilla:

  • Verkossa: Voit tutustua eri operaattoreiden tarjouksiin verkossa esimerkiksi tarjousten vertailusivustoilla tai operaattorien omilla verkkosivuilla. Voit myös tehdä tarjouspyynnön verkossa ja saada tarjouksen sähköpostitse tai puhelimitse.
  • Myymälässä: Voit käydä puhelinoperaattorin myymälässä ja kysyä neuvoja tarjouksista ja puhelinliittymien valinnassa. Voit myös tehdä tarjouspyynnön myymälässä ja saada tarjouksen paikan päällä.
  • Puhelimitse: Voit soittaa puhelinoperaattorin asiakaspalveluun ja kysyä neuvoja tarjouksista ja puhelinliittymien valinnassa. Voit myös tehdä tarjouspyynnön puhelimitse ja saada tarjouksen sähköpostitse tai puhelimitse.

Voit kilpailuttaa samalla koko perheen liittymät

Harkitse perhepuhelinliittymän hankkimista, jossa kaikki perheenjäsenet ovat samassa paketissa ja saavat yhteisen puhelinlaskun. Tällöin voit säästää rahaa esimerkiksi yhteisillä alennuksilla tai edullisemmilla hinnoilla perheenjäsenten välisissä puheluissa ja viesteissä. Huomioi kuitenkin, että perhepuhelinliittymät vaihtelevat operaattoreittain, joten on suositeltavaa tutustua tarjouksiin ja vertailla niitä ennen päätöksen tekemistä.

Onko puhelinlaskua helppo pienentää?

Puhelinlaskun pienennys on erittäin helppoa, koska sinun tarvitsee vertailla puhelinliittymiä ja katsoa löytyisikö edullisempi vaihtoehto. Huomaathan oman sopimuksesi mahdollisen määräaikaisuuden.

Kuinka nopeasti voin laskea puhelinlaskua?

Voit pienentää puhelinlaskua erittäin nopeasti, jos saat vaihdettua uuden edullisemman liittymän. Yleensä se vie noin viikon, että operaattori postittaa sinulle uuden SIM-kortin.

Voinko vaihtaa operaattoria?

Yleensä operaattorin vaihtaminen onnistuu erittäin helposti. Sinun tulee vain varmistaa onko liittymäsi toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen. Sen perusteella voit suorittaa liittymän vaihdon.