Paras liittymä – Näin löydät hyvän puhelinliittymän

KATSO TARJOUS ILMAISEKSI

telia

Telia puhelinliittymät

Telialla on usein hyviä tarjouskampanjoita ja edullisia liittymiä.

moi

Moi liittymät

Moi Mobiili on suosittu, edullinen ja nopea liittymäntarjoaja.

telia

Telia nettiliittymät

Telia mobiililaajakaista on loistava vaihtoehto kodin netiksi ja esimerkiksi tablettiin.

Mikä on paras liittymä?

On olemassa useita eri puhelinliittymiä, jotka tarjoavat erilaisia palveluita ja hinnoitteluja. Voit vertailla eri puhelinliittymiä ja niiden tarjoamia palveluita netissä tai kysyä neuvoa esimerkiksi puhelinliittymien tarjoajilta tai asiantuntijoilta. Kun vertailet puhelinliittymiä, on tärkeää huomioida seuraavat seikat:

 • Minkälaisen puhelinliittymän tarpeesi ovat? Haluatko esimerkiksi puhelinliittymän, jolla voit tehdä paljon puheluita, lähettää tekstiviestejä tai surffata netissä paljon?
 • Minkälaiset hinnat ja maksut puhelinliittymät tarjoavat? On olemassa erilaisia puhelinliittymiä, jotka tarjoavat esimerkiksi maksuttomia puheluja tai tekstiviestejä tietyn määrän kuukaudessa tai liittymiä, joilla saat esimerkiksi halvemmat hinnat ulkomaisiin puheluihin tai tekstiviesteihin.
 • Minkälaisia lisäpalveluita puhelinliittymät tarjoavat? Voit harkita esimerkiksi puhelinliittymiä, jotka tarjoavat muita palveluita, kuten esimerkiksi musiikkipalveluita tai televisio-ohjelmia.

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

Muutamia vinkkejä puhelinliittymien vertailuun:

 • Vertaile eri puhelinliittymien tarjoamia palveluita ja hinnoittelua. Voit vertailla puhelinliittymiä esimerkiksi puhelinliittymien tarjoajien nettisivuilla tai puhelinliittymien vertailusivustoilla.
 • Tarkista puhelinliittymien ehdot ja sopimusehdot huolellisesti. Muista tarkistaa esimerkiksi, minkälaisia maksuja puhelinliittymästä saattaa tulla lisäksi, kuten esimerkiksi laskutuskuluja tai ylimääräisiä maksuja tekstiviesteistä tai puheluista ulkomaisiin maihin.

Mitä ominaisuuksia on parhaassa puhelinliittymässä?

Alla on joitain ominaisuuksia, jotka voivat tehdä puhelinliittymästä parhaan vaihtoehdon juuri sinulle.

 1. Riittävä määrä puheluita, tekstiviestejä ja netinkäyttöä: Tarkista, että puhelinliittymä tarjoaa riittävän määrän puheluita, tekstiviestejä ja netinkäyttöä tarpeisiisi.
 2. Edulliset hinnat ja maksut: Vertaile eri puhelinliittymien hinnoitteluja ja tarkista, että puhelinliittymä tarjoaa edullisia hinnoja ja maksuja puheluille, tekstiviesteille ja netinkäytölle.
 3. Hyvät lisäpalvelut: Tarkista, tarjoaako puhelinliittymä muita palveluita, kuten musiikkipalveluita tai televisio-ohjelmia.
 4. Hyvä kattavuus: Tarkista, että puhelinliittymä tarjoaa hyvän kattavuuden alueellasi, jotta voit tehdä puheluita ja käyttää nettiä missä tahansa haluat.
 5. Hyvä asiakaspalvelu: On tärkeää, että puhelinliittymä tarjoaa hyvää asiakaspalvelua, jotta voit saada apua tarvittaessa ja ratkaistua mahdolliset ongelmat nopeasti.
 6. Helppo vaihtaa: On hyvä, jos puhelinliittymä tarjoaa helppokäyttöisen sopimuksen ja mahdollistaa helpon vaihdon toiseen liittymään tarvittaessa.

Mistä voin ostaa hyvän liittymän?

paras liittyma

Voit ostaa hyvän liittymän monesta paikasta. Alla esimerkit paikoista, joista yleensä löytää hyvän liittymän.

 1. Voit ostaa liittymän suoraan puhelinliittymien tarjoajalta. Monet puhelinliittymien tarjoajat tarjoavat laajan valikoiman liittymiä ja voit valita sinulle sopivan liittymän heidän nettisivuiltaan tai henkilökohtaisesti tarjoajan myymälästä.
 2. Osta liittymä verkkokaupasta. Monet verkkokaupat tarjoavat laajan valikoiman liittymiä ja voit vertailla eri tarjouksia ja valita itsellesi sopivan liittymän verkkokaupasta.
 3. Osta liittymä elektroniikkaliikkeestä. Monet elektroniikkaliikkeet tarjoavat myös puhelinliittymiä ja voit valita itsellesi sopivan liittymän heidän valikoimastaan. Voit myös pyytää neuvoa myyjiltä, jos olet epävarma siitä, mikä liittymä olisi sinulle sopivin.

Mitkä ovat suosituimmat liittymät Suomessa?

Suomen suosituimmat operaattorit ovat Elisa, Telia ja DNA. Ykköspaikkaa pitää hallussaan Elisa ja toisesta sijasta taistelevat jatkuvasti Telia ja DNA. Elisalla on ollut samanaikaisesti jopa 6 miljoonaa liittymäasiakasta Suomessa ja Virossa, joka on todella iso määrä.

Millä liittymäntarjoajalla on paras netti?

On vaikea sanoa yhtä tiettyä liittymäntarjoajaa, jolla olisi aina paras netti kaikissa tilanteissa. Nettiin liittyvät tekijät, kuten kattavuus, nopeus ja suorituskyky vaihtelevat alueittain ja riippuvat myös käyttötavoistasi. Voit vertailla eri liittymäntarjoajien tarjoamia palveluita ja hinnoittelua netissä tai pyytää neuvoa esimerkiksi puhelinliittymien tarjoajilta tai asiantuntijoilta. On tärkeää huomioida omat tarpeesi ja budjettisi liittymää valitessasi ja vertailla eri liittymien tarjoamia palveluita ja hinnoittelua ennen valintaa. Voit myös tarkistaa eri liittymäntarjoajien kattavuuskartat ja lukea asiakkaiden arvosteluja ennen valintaa.

Voinko vaihtaa puhelinliittymää minulla olevan sopimuksen aikana?

Kyllä, voit vaihtaa puhelinliittymää minulla olevan sopimuksen aikana. Voit ottaa yhteyttä nykyiseen puhelinliittymäntarjoajaasi ja neuvotella uudesta sopimuksesta tai vaihtaa liittymää toiseen liittymäntarjoajaan. Muista tarkistaa liittymäsi sopimusehdot ja mahdolliset vaihto- tai irtisanomismaksut ennen vaihtoa.

Voinko käyttää puhelintani ulkomailla saman liittymän kanssa?

Kyllä, useimmat liittymät tarjoavat mahdollisuuden käyttää puhelinta ulkomailla. Voit ottaa yhteyttä liittymäntarjoajaasi ja tarkistaa, tarjoavatko he ulkomaankäyttömahdollisuuden ja minkälaisia maksuja siitä saattaa tulla. Voit myös harkita ulkomaankäyttöön tarkoitettuja liittymiä tai lisäpalveluita, jotka tarjoavat halvempia hinnoja ulkomaankäytöstä.

Voinko käyttää puhelimeni matkapuhelinverkon sijaan Wi-Fi-yhteyttä?

Kyllä, voit käyttää puhelintasi myös Wi-Fi-yhteyden kautta. Voit myös asentaa puhelimeesi erilaisia sovelluksia, jotka mahdollistavat puheluiden tekemisen tai tekstiviestien lähettämisen Wi-Fi-yhteyden kautta. Muista, että Wi-Fi-yhteyden käyttö ei aina ole saatavilla tai se voi olla hitaampaa kuin matkapuhelinverkon käyttö.