Matkapuhelimet – Mikä älypuhelin kannattaa ostaa?

Parhaat tarjoukset

parhaat puhelin tarjoukset

iPhone, Samsung ja muut suosikit

Mikä sopii sinulle? Apple iPhone, Samsung Galaxy vai joku muu?

Kun mietit uutta puhelinta, valinta Apple iPhone ja Samsung Galaxy -mallien välillä voi tuntua vaikealta, mutta se kertoo laajemmasta valikoimasta tarpeisiisi ja toiveisiisi sopivia laitteita. iPhone tarjoaa suljetun ekosysteemin, joka on tunnettu käyttäjäystävällisyydestään ja saumattomasta yhteistoiminnasta muiden Apple-laitteiden kanssa, tehden siitä ihanteellisen vaihtoehdon olemassa oleville Apple-käyttäjille.

Samsung Galaxy -puhelimet loistavat avoimella Android-alustalla, tarjoavat laajan valikoiman mukautusvaihtoehtoja ja ovat tunnettuja innovatiivisista näyttöteknologioistaan. Valinta ei rajoitu vain näihin kahteen suureen: markkinoilla on muitakin valmistajia, jotka tarjoavat kilpailukykyisiä hintoja ja ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten huippuluokan kameroita tai kestäviä akkuja.

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

Kannattaako ostaa 5G-puhelin?

5G-puhelin voi olla hyvä panostus tulevaisuuteen, sillä 5G-verkot laajenevat nopeasti ja tarjoavat huomattavasti aiempaa nopeammat lataus- ja lähetyksenopeudet, lyhyemmät viiveajat ja vakaamman yhteyden. Vaikka 5G-verkon kattavuus voi vaihdella alueittain, 5G-puhelin varmistaa, että pystyt hyödyntämään uusinta teknologiaa ja pysyt yhteydessä entistä sujuvammin, kun verkko tulee saataville alueellasi. 5G-puhelimet ovat yleensä varustettu uusimmilla laitteisto- ja ohjelmistopäivityksillä, mikä takaa, että saat käyttöösi viimeisimmät toiminnot ja turvapäivitykset.

Älypuhelinten pikalataus ja langaton lataus

matkapuhelin

Älypuhelinten pikalataus on ominaisuus, joka mahdollistaa puhelimen akun nopean lataamisen, usein vain tunnissa tai jopa alle, mikä on erityisen hyödyllistä kiireisessä arjessa. Langaton lataus puolestaan tarjoaa kätevyyttä ja vähemmän sotkua, sillä voit asettaa puhelimen latausalustalle ilman erillisiä johtoja.

Vaikka langaton lataus on tyypillisesti hitaampi kuin pikalataus, se on monille käyttäjille miellyttävä vaihtoehto yön yli tapahtuvaan lataamiseen tai työpäivän aikana pöydällä pidettäessä. Molemmat latausteknologiat parantavat käyttömukavuutta ja ovat esimerkkejä siitä, miten älypuhelinteknologia kehittyy vastaamaan jatkuvasti muuttuvia käyttäjätarpeita.

Mikä puhelin on paras?

Joillekin paras puhelin voi olla se, joka tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn ja viimeisimmät innovaatiot, kuten Apple iPhone Pro -mallit tai Samsung Galaxy S -sarjan lippulaivat. Toisille se voi tarkoittaa parasta vastinetta rahalle, kuten OnePlusin tai Xiaomin kaltaisten brändien laitteita, jotka yhdistävät kohtuullisen hinnan hyviin ominaisuuksiin.

On tärkeää arvioida, mitä erityisominaisuuksia arvostat eniten – onko se kameran laatu, akun kesto, käyttöjärjestelmä, näytön koko vai laitteen kestävyys – ja tehdä valinta sen perusteella. Arvostelujen ja käyttäjäpalautteen lukeminen voi myös auttaa hahmottamaan, mikä puhelinmalli täyttää juuri sinun odotuksesi parhaiten.

Mistä löytyy tarjoukset matkapuhelimista?

Tarjoukset matkapuhelimista löytyvät selaamalla eri elektroniikkaliikkeiden ja verkkokauppojen, kuten Gigantin tai Verkkokauppa.comin verkkosivustoja. Monet jälleenmyyjät julkaisevat viikoittain tai kuukausittain tarjouslehtisiä, ja erityisesti kausialennukset, kuten Black Friday tai joulu- ja tammiale, ovat mainioita tilaisuuksia metsästää puhelimia alennettuun hintaan.

Puhelinvalmistajat itse saattavat tarjota kampanjoita uusimpien mallien julkaisun yhteydessä tai vanhempien mallien varastojen tyhjennyksessä. Kannattaa myös hyödyntää hintavertailusivustoja, jotka kokoavat yhteen eri kauppiaiden hinnat ja tarjoukset, jolloin voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja ja löytää edullisimman hinnan haluamallesi puhelimelle.

Muista ostaa puhelintarvikkeet

alypuhelin

Puhelintarvikkeet ovat olennainen osa matkapuhelimen käyttökokemusta, ja niiden joukossa suojalasi sekä suojakuori ovat tärkeimmät hankinnat uuden puhelimen yhteydessä. Suojalasi on ensilinjan puolustus näytön naarmuja ja halkeamia vastaan, jotka voivat syntyä arjen kolhuista. Se on pieni investointi, joka voi säästää huomattavilta korjauskustannuksilta, sillä näytön vaihto on usein kallis toimenpide.

Suojakuori taas lisää puhelimen kestävyyttä iskuja vastaan, suojaten laitteen tärkeimpiä komponentteja, kuten akkua ja piirilevyjä, ja voi auttaa säilyttämään puhelimen myyntiarvon korkeampana pitämällä sen ulkoasun moitteettomana. Lisäksi monet suojakuoret tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten korttitaskuja tai telineen puhelimen katseluasentoon asettamiseen. Näin ollen, suojalasin ja suojakuoren hankinta ei ole pelkästään esteettinen valinta, vaan ne ovat käytännöllinen ja taloudellinen tapa varmistaa puhelimesi pitkäikäisyys.

Jos etsit juuri nyt näytön suojia ja suojakuoria, katso Mobiilitukku-kaupan tarjoukset tästä.

Puhelinten teknisiä ominaisuuksia

Puhelimen tekniset ominaisuudet ovat puhelimen sydän ja sielu, ne määrittävät laitteen kyvyn suoriutua päivittäisistä tehtävistä, multimedian toistosta ja jopa vaativista peleistä. Olennaista on ymmärtää, miten eri komponentit vaikuttavat kokonaiskokemukseen, jotta osaat valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan laitteen. Alla on lueteltu tärkeimmät tekniset ominaisuudet, jotka kannattaa ottaa huomioon puhelinta valittaessa:

 • Prosessori ja RAM: Sydän ja aivot, jotka määrittelevät puhelimen nopeuden ja tehon. Mitä nopeampi prosessori ja enemmän RAM-muistia, sitä sulavampi on käyttökokemus.
 • Sisäinen tallennustila: Tallennustilan määrä on tärkeää, sillä se määrittää kuinka paljon sisältöä (kuten sovelluksia, kuvia ja videoita) puhelimeen mahtuu.
 • Kameran ominaisuudet: Megapikselit, aukon koko ja lisäominaisuudet kuten optinen kuvanvakautus vaikuttavat kuvanlaatuun.
 • Näytön koko ja ominaisuudet: Suurempi ja tarkempi näyttö tarjoaa paremman katselukokemuksen, erityisesti OLED-teknologia tunnetaan syvistä mustista ja kirkkaista väreistä.
 • Akun kesto ja latausominaisuudet: Akun kapasiteetti ja latausnopeus määrittävät kuinka kauan puhelin kestää käytössä ja kuinka nopeasti se saadaan ladattua.
 • Liitettävyys: Wi-Fi, Bluetooth, NFC ja 5G ovat olennaisia ominaisuuksia tiedonsiirtoon ja yhteydenpitoon.
 • Käyttöjärjestelmä: Valinta Androidin ja iOS:n välillä vaikuttaa saatavilla oleviin sovelluksiin ja käyttökokemukseen.

Ymmärtämällä nämä perusasiat ja niiden vaikutukset voit tehdä paremman puhelinostoksen.

Android vai iOS

Valinta Androidin ja iOS:n välillä on yksi tärkeimmistä päätöksistä älypuhelinta ostaessa, sillä se vaikuttaa moniin käyttökokemuksen aspekteihin.

Android on Google:n kehittämä käyttöjärjestelmä, joka tunnetaan sen mukautettavuudesta ja laajasta laitevalikoimasta. Se tarjoaa avoimen ekosysteemin, jonka myötä käyttäjät voivat valita laitteita eri valmistajilta, joissa on vaihtelevia ominaisuuksia ja hintapisteitä. Android tarjoaa laajan sovellusvalikoiman Google Play Kaupan kautta ja on yhteensopiva laajan kirjon kolmannen osapuolen sovellusten ja lisälaitteiden kanssa.

iOS on Applen oma käyttöjärjestelmä, jota käytetään iPhoneissa. Se on tunnettu helppokäyttöisyydestään, sileästä käyttöliittymästään ja vahvasta integraatiosta Applen palveluiden ja laitteiden kanssa. iOS on suljetumpi ekosysteemi verrattuna Androidiin, mikä tarkoittaa tiukempaa valvontaa sovellusten laadusta ja turvallisuudesta App Storessa.

Valinnassa kannattaa ottaa huomioon oma tottumus käyttöliittymän suhteen, tarve mukauttamiselle, budjetti sekä halu olla osa tiettyä ekosysteemiä, joka määrittää yhteensopivuuden muiden laitteiden ja palveluiden kanssa. Android sopii niille, jotka arvostavat valinnanvapautta ja mukautettavuutta, kun taas iOS sopii käyttäjille, jotka haluavat yksinkertaisen, intuitiivisen käyttökokemuksen ja laadukkaan ekosysteemin.

Miten paikantaa puhelin?

Paikantaaksesi kadonneen tai varastetun puhelimen, voit käyttää sekä Android- että iOS-laitteiden omia sisäänrakennettuja työkaluja.

Android-laitteet:

 • Käytä Google-tiliisi liitettyä ”Etsi laitteeni” -toimintoa. Mene osoitteeseen android.com/find ja kirjaudu sisään Google-tililläsi, joka on linkitetty puhelimeesi.
 • Laitteen sijainti näkyy kartalla, jos puhelin on päällä ja sijaintipalvelut ovat aktivoitu.
 • Voit soittaa puhelimeen, lukita sen tai poistaa sen tiedot etäältä.

iOS-laitteet:

 • Käytä ”Etsi” (Find My) -toimintoa, joka löytyy kaikista Applen laitteista. Voit käyttää tätä toimintoa joko toisesta iOS-laitteesta tai kirjautumalla sisään iCloud.com-sivustolle Apple ID:lläsi.
 • Kun ”Etsi Oma iPhone” on päällä, voit nähdä puhelimesi sijainnin kartalla, soittaa äänen puhelimeen, asettaa puhelimeen kadonneen tilan, lukita sen tai pyyhkiä sen tiedot.

On tärkeää muistaa, että nämä toiminnot vaativat, että puhelin on päällä ja sillä on aktiivinen internetyhteys. Lisäksi sijaintipalveluiden tulee olla käytössä, jotta puhelin voidaan paikantaa tarkasti. Jos et ole vielä aktivoinut näitä toimintoja, on suositeltavaa tehdä se nyt ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä tulevaisuuden varalta.

Yhteenveto

Älypuhelimen valinta on henkilökohtainen päätös, joka vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme ja yhteydenpitoomme. Olipa etusijalla sitten iOS:n sulava käyttökokemus tai Androidin mukautettavuus, nykyajan puhelimet tarjoavat laajan valikoiman ominaisuuksia, jotka täyttävät erilaiset tarpeet ja budjetit. 5G-yhteyden laajentuessa ja älypuhelimien teknologian edetessä, langaton ja pikalataus, sekä muut innovaatiot, kuten parannetut kamerat ja prosessorit, ovat nostaneet käyttäjäkokemuksen uudelle tasolle.

Kannattaa aina olla tietoinen markkinoiden uusimmista tarjouksista ja tarvikkeista, jotka suojaavat ja laajentavat puhelimen käyttöikää. Puhelimen paikantamisen mahdollistavat toiminnot tarjoavat mielenrauhaa, kun taas tekniset speksit auttavat löytämään laitteen, joka vastaa sekä käyttötarpeita että -toiveita. Lopulta paras puhelin on se, joka palvelee sinua parhaiten päivittäisessä elämässäsi, pitäen sinut yhteydessä siihen, mikä on sinulle tärkeää.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä puhelin kannattaa ostaa?

Valinta riippuu käyttötarkoituksestasi ja budjetistasi. Suositut valinnat kattavat huippumallit, kuten iPhone, Samsung Galaxy -sarja sekä OnePlus mallit. Ominaisuuksia vertailemalla ja käyttäjäarvosteluja lukemalla löydät parhaan vaihtoehdon omiin tarpeisiisi.

Mihin palauttaa rikkinäinen puhelin?

Rikkinäisen puhelimen voi palauttaa elektroniikan kierrätyspisteeseen, joka on usein sijoitettu suurempiin elektroniikkamyymälöihin tai erityisiin keräyspisteisiin. Jotkut valmistajat ja operaattorit tarjoavat myös omia kierrätysohjelmia.

Milloin Suomessa soitettiin ensimmäistä kertaa matkapuhelimella?

Ensimmäinen matkapuhelinkeskustelu Suomessa soitettiin vuonna 1971 ARP-verkossa, joka oli yksi maailman ensimmäisistä matkapuhelinverkoista.

Mitä tehdä vanhalle älypuhelimelle?

Vanhalle älypuhelimelle on monta mahdollista jatkokäyttöä: voit esimerkiksi myydä sen käytettynä, lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, käyttää sitä varapuhelimena tai kierrättää sen elektroniikkaromuna. Joissain tapauksissa, vanhasta puhelimesta voi vielä saada hyvityksen puhelinkaupassa uuden puhelimen oston yhteydessä.

Mikä Samsung puhelin kannattaa ostaa?

Valinta riippuu tarpeistasi ja budjetistasi. Jos etsit huippumallia, Samsung Galaxy -sarja tarjoaa viimeisintä teknologiaa. Jos budjetti on tiukempi, Galaxy A -sarja tarjoaa hyvää vastinetta rahalle monipuolisilla ominaisuuksilla.

Milloin on oikea aika ostaa uusi puhelin?

Uuden puhelimen ostaminen on ajankohtaista, kun nykyinen laitteesi ei enää vastaa tarpeitasi, on teknisesti vanhentunut tai rikkoutunut korjauskelvottomaksi. Myös uusien mallien julkaisuajankohdat ja mahdolliset tarjoukset voivat vaikuttaa ostopäätökseen.

Mikä oli ensimmäinen matkapuhelin?

Ensimmäinen kaupallisesti saatavilla ollut matkapuhelin oli Motorola DynaTAC 8000X, joka tuli myyntiin Yhdysvalloissa vuonna 1983.

Mitä tarkoittaa älypuhelin?

Älypuhelin on mobiililaite, joka yhdistää perinteisen matkapuhelimen ominaisuudet kehittyneisiin toimintoihin, kuten internetyhteyteen, kosketusnäyttöön, kykyyn asentaa sovelluksia ja monia muita tietokoneen kaltaisia ominaisuuksia.

Milloin älypuhelimet yleistyivät Suomessa?

Älypuhelimet alkoivat yleistyä Suomessa 2000-luvun alussa, mutta niiden todellinen läpimurto tapahtui iPhone-puhelimen ja Android-käyttöjärjestelmän myötä vuoden 2007 jälkeen.

Mitä älypuhelin sisältää?

Älypuhelin sisältää yleensä kosketusnäytön, internetyhteysominaisuudet, erilaisia kameroita, sovelluksia, sosiaalisen median työkaluja, GPS-paikannuksen, ja monia muita toimintoja, jotka tekevät laitteesta monipuolisen henkilökohtaisen avustajan.