GSM-liittymä

KATSO TARJOUS ILMAISEKSI

telia

Telia puhelinliittymät

Telialla on usein hyviä tarjouskampanjoita ja edullisia liittymiä.

moi

Moi liittymät

Moi Mobiili on suosittu, edullinen ja nopea liittymäntarjoaja.

telia

Telia nettiliittymät

Telia mobiililaajakaista on loistava vaihtoehto kodin netiksi ja esimerkiksi tablettiin.

Mitä tarkoittaa GSM ja mikä sen merkitys puhelinliittymissä?

GSM tulee sanoista ”Groupe Special Mobile” (myöhemmin Global System for Mobile Communications) ja se on yleisesti käytetty matkapuhelinverkkojen standardi. GSM-verkossa puhelut ja tekstiviestit lähetetään digitaalisessa muodossa, mikä tekee niistä selkeämpiä ja luotettavampia kuin analogiset puhelut ja tekstiviestit.

GSM-verkot ovat myös yleisesti kattavampia kuin vanhemmat verkot, ja ne tukevat myös monia muita toimintoja, kuten datasiirtoa ja Internet-yhteyksiä. GSM on merkittävä standardi puhelinliittymissä ympäri maailman, ja sillä on suuri merkitys matkapuhelinliittymien tarjoamisessa ja käytössä.

GSM-liittymien tarjoukset vertailussa: millainen liittymä sopii sinulle parhaiten?

Valitessaan sopivaa GSM-liittymää, kannattaa miettiä omia puhelu- ja datakäyttötarpeita ja valita tarjous, joka vastaa näitä tarpeita parhaiten. Vertaile eri tarjoajien tarjouksia ja huomioi hinta, kuukausimaksut, sisältämät puhelu- ja tekstiviestimäärät sekä datasiirron määrä. Muistathan myös tarkistaa, että valitsemasi liittymä tarjoaa hyvän kattavuuden alueella, jossa käytät puhelintasi eniten. Lisäpalvelut, kuten musiikki- ja videopalvelut tai puhelimen lisäturva, voivat myös olla tärkeitä tekijöitä valintaa tehdessä. Ota huomioon myös eri tarjoajien tarjoamat bonukset, kuten ilmaiset puhelu- ja tekstiviestipaketit tai muita etuja, jotka saattavat tehdä tarjouksesta entistä houkuttelevamman. Vertailemalla näitä tekijöitä ja miettimällä omia tarpeitasi, löydät itsellesi sopivan GSM-liittymän.

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

GSM-liittymät – näin valitset itsellesi sopivan tarjouksen

Valitessasi itsellesi sopivaa GSM-liittymää, sinun kannattaa huomioida seuraavat asiat:

 1. Tarpeisiisi sopiva puhe- ja tekstiviestimäärä: Mieti, kuinka paljon puheluita ja tekstiviestejä lähetät kuukaudessa ja valitse tarjous, joka sopii tarpeisiisi parhaiten.
 2. Datasiirron määrä: Monet GSM-liittymät sisältävät rajattoman datasiirron, mutta jos et käytä paljon dataa, voi olla järkevää valita pienempi datapaketti ja maksaa ainoastaan käyttämästäsi datasta.
 3. Kattavuus: Varmista, että valitsemasi GSM-liittymä tarjoaa hyvän kattavuuden alueella, jossa käytät puhelintasi eniten.
 4. Hinta ja kuukausimaksut: Vertaile eri tarjouksia ja mieti, mikä tarjous tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen tarpeisiisi. Muista myös tarkistaa, sisältyvätkö kuukausimaksuihin lisäkustannukset, kuten laskutuslisät tai viestien lähettämisen lisämaksut.
 5. Muut tarjotut lisäpalvelut: Monet tarjoajat tarjoavat erilaisia lisäpalveluita, kuten musiikki- ja videopalveluita tai lisäturvaa puhelimelle. Mieti, ovatko nämä sinulle tarpeellisia ja onko niiden hinta sinulle sopiva.

GSM-verkot ja puhelinliittymät – mikä niissä eroaa?

gsm liittymä

GSM-verkot ja puhelinliittymät ovat kaksi eri asiaa, vaikka ne liittyvätkin toisiinsa.

GSM-verkko on matkapuhelinverkko, jota käytetään puheluiden ja tekstiviestien lähettämiseen matkapuhelimien välillä. GSM-verkko perustuu digitaaliseen teknologiaan ja se on yleisimmin käytetty matkapuhelinverkko maailmassa.

Puhelinliittymä puolestaan on sopimus, jonka perusteella voit käyttää puhelinliittymää tarjoavan yrityksen GSM-verkkoa puheluiden ja tekstiviestien lähettämiseen. Puhelinliittymä voi sisältää esimerkiksi tiettyjä määriä puheluita, tekstiviestejä ja dataa kuukaudessa, ja sen hinnan perusteella määritellään myös kuukausittaiset maksut.

Yhteenvetona voisi sanoa, että GSM-verkko on teknologia, jota käytetään puheluiden ja tekstiviestien lähettämiseen, kun taas puhelinliittymä on sopimus, jonka avulla voit käyttää GSM-verkkoa ja maksaa sen käytöstä.

GSM-liittymien historiaa: miten matkapuhelimet ovat kehittyneet vuosien varrella?

GSM-liittymien historia ulottuu 1980-luvulle, jolloin GSM-teknologiaa kehitettiin ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen GSM-verkko avattiin Euroopassa 1991, ja sen jälkeen GSM on levinnyt ympäri maailmaa yleisimmäksi matkapuhelinverkoksi.

Ajan myötä GSM-verkot ja -liittymät ovat kehittyneet huomattavasti. Esimerkiksi puheluiden ja tekstiviestien lisäksi GSM-verkot tukevat nykyään myös nopeaa datasiirtoa ja Internet-yhteyksiä. Lisäksi GSM-liittymiin on tullut uusia toimintoja, kuten ääniviestien lähettäminen ja erilaiset lisäpalvelut, kuten musiikki- ja videopalvelut.

Ajan myötä myös matkapuhelimet itse ovat kehittyneet huomattavasti. Ensimmäiset matkapuhelimet olivat suuria ja painavia, mutta nykyisin matkapuhelimet ovat yhä pienempiä ja kevyempiä ja niissä on runsaasti erilaisia toimintoja, kuten kamera, GPS-navigointi ja älykkäät toiminnot.

Kaiken kaikkiaan GSM-liittymien ja matkapuhelimien kehitys on ollut nopeaa ja mielenkiintoista vuosien varrella, ja ne ovat tänä päivänä tärkeä osa monien ihmisten arkea ympäri maailmaa.

GSM-liittymien etuja ja haittoja: mitä kannattaa huomioida valitessaan puhelinliittymää?

GSM-liittymien etuja:

 1. Yleisesti kattava verkko: GSM-verkot ovat yleisesti kattavia ja ne tarjoavat hyvän yhteyden useimmissa paikoissa.
 2. Digitaalinen teknologia: GSM-verkot perustuvat digitaaliseen teknologiaan, mikä tekee puheluista ja tekstiviesteistä selkeämpiä ja luotettavampia kuin analogiset puhelut ja tekstiviestit.
 3. Monipuoliset lisäpalvelut: GSM-liittymiin voi sisältyä erilaisia lisäpalveluita, kuten musiikki- ja videopalveluita tai lisäturvaa puhelimelle.
 4. Helpot vaihtoehdot liikkuvuuden säilyttämiseksi: GSM-liittymät tarjoavat helpon tavan säilyttää liikkuvuus, sillä ne ovat käytettävissä missä tahansa GSM-verkon kattamalla alueella.

GSM-liittymien haittoja:

 1. Hinta: GSM-liittymät voivat olla kalliita, koska operaattoreilla on vain vähäistä kilpailua
 2. Datasiirron nopeudet voivat vaihdella: GSM-liittymien nopeuksissa on suuria eroja.

GSM-liittymät ulkomailla: miten puhelin toimii ulkomailla ja millaisia lisäkustannuksia voi tulla?

GSM-liittymät toimivat useimmissa maissa ympäri maailmaa, mutta puheluiden ja tekstiviestien hinnat ulkomailla voivat vaihdella. Useimmat puhelinliittymät tarjoavat erilaisia ulkomaanpaketteja, joiden avulla voit käyttää puhelintasi ulkomailla kohtuullisin hinnoin. Ulkomaanpaketit voivat sisältää esimerkiksi tiettyjä määriä puheluita, tekstiviestejä ja dataa ulkomailla käytettäväksi.

Jos et ole ostanut ulkomaanpakettia etukäteen, voivat puheluiden ja tekstiviestien hinnat ulkomailla olla huomattavasti korkeammat kuin kotimaassa. Lisäksi datasiirron hinta voi olla ulkomailla korkeampi, jos et ole hankkinut ulkomaanpakettia.

Muistathan myös tarkistaa, onko valitsemasi puhelin yhteensopiva ulkomaan GSM-verkkojen kanssa. Monet puhelimet ovat yhteensopivia useiden eri verkkojen kanssa, mutta joissain tapauksissa saatat tarvita erillisen matkapuhelimen tai SIM-kortin ulkomailla puheluiden ja tekstiviestien lähettämiseen.

Lisäkustannuksia voi tulla myös esimerkiksi puheluiden laskutuslisistä tai viestien lähettämisen lisämaksuista.

GSM-liittymän vaihtaminen toiseen: mitä asioita kannattaa huomioida liittymän vaihtamisessa?

GSM-liittymän vaihtaminen toiseen tarjoajaan tai tarjoukseen on usein helppoa, ja se voidaan tehdä suoraan puhelinliittymän tarjoajan verkkosivuilta tai puhelimitse.

Kun vaihdat GSM-liittymää, kannattaa huomioida seuraavat asiat:

 1. Sopivuus omiin tarpeisiin: Vertaile eri liittymätarjouksia ja varmista, että valitsemasi liittymä sopii omiin puhelu- ja datakäyttötarpeisiisi.
 2. Hinta ja kuukausimaksut: Vertaile eri tarjoajien hinnoittelua ja huomioi, sisältyvätkö kuukausimaksuihin lisäkustannukset, kuten laskutuslisät tai viestien lähettämisen lisämaksut.
 3. Muut tarjotut lisäpalvelut: Monet tarjoajat tarjoavat erilaisia lisäpalveluita, kuten musiikki- ja videopalveluita tai lisäturvaa puhelimelle. Mieti, ovatko nämä sinulle tarpeellisia ja onko niiden hinta sinulle sopiva.
 4. Vaihdon vaikutukset vanhaan sopimukseen: Muistathan tarkistaa, millaiset vaikutukset vaihdolla on vanhaan sopimukseen ja ovatko mahdolliset irtisanomiset ja siirtomaksut sinulle sopivia.
 5. Uuden tarjoajan palvelutaso ja asiakaspalvelu: Huomioi uuden tarjoajan palvelutaso ja asiakaspalvelu ennen päätöksen tekemistä.

Muistathan myös, että tarjoukset ja hinnat voivat vaihdella eri tarjoajien välillä, joten kannattaa tehdä useampi vertailu ennen päätöksen tekemistä.

Minkälainen liittymä on GSM-liittymä?

GSM-liittymä on matkapuhelinverkkoihin perustuva puhelinliittymä, jota käytetään yleisimmin matkapuhelimissa.

Mihin GSM-liittymät soveltuvat parhaiten?

GSM-liittymät ovat erityisen suosittuja matkapuhelinliittymiksi, koska niiden avulla voidaan soittaa ja lähettää tekstiviestejä missä tahansa GSM-verkon kattaman alueen sisällä.

Mihin GSM-liittymiä ei voi käyttää?

GSM-liittymiä ei voi käyttää esimerkiksi vanhoissa puhelimissa, jotka eivät tue GSM-teknologiaa, eikä niitä voi käyttää myöskään sellaisissa laitteissa, jotka eivät ole tarkoitettu puhelinliittymien käyttöön, kuten tietokoneissa tai tablet-laitteissa.