2G-liittymä

KATSO TARJOUS ILMAISEKSI

telia

Telia puhelinliittymät

Telialla on usein hyviä tarjouskampanjoita ja edullisia liittymiä.

moi

Moi liittymät

Moi Mobiili on suosittu, edullinen ja nopea liittymäntarjoaja.

telia

Telia nettiliittymät

Telia mobiililaajakaista on loistava vaihtoehto kodin netiksi ja esimerkiksi tablettiin.

2G-liittymiä ei myydä enää

2G-liittymiä ei ole enää saatavilla markkinoilla, sillä tekniikka on vanhentunut ja operaattorit ovat siirtyneet tarjoamaan asiakkaille uudempia ja nopeampia yhteyksiä. 2G, eli toisen sukupolven matkapuhelinverkot, tulivat käyttöön 1990-luvun alussa ja mullistivat mobiiliviestinnän mahdollistaen digitaalisen tiedonsiirron.

Vaikka 2G-verkot olivat aikanaan merkittävä edistysaskel, ne eivät pysty vastaamaan nykyajan vaatimuksiin datanopeudessa ja laajakaistapalveluissa. Nykyään kuluttajat suosivat 4G- ja 5G-liittymiä, jotka tarjoavat huomattavasti nopeampaa internet-yhteyttä ja parempaa palvelua.

Operaattorit ovatkin päättäneet lopettaa 2G-liittymien myynnin ja keskittyä uudempien verkkojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaiden, joilla on vielä käytössään 2G-liittymiä, tulisi päivittää liittymänsä ajan tasalle. Näin he voivat jatkaa mobiilipalveluiden käyttöä häiriöttömästi ja hyötyä nykyaikaisten verkkojen tarjoamista eduista.

⭐ Tilaa tarjoukset ja säästä!

Mikä kannattaa valita 2G:n tilalle?

Valinta 2G:n tilalle riippuu käyttäjän tarpeista ja siitä, minkälaista palvelua hän kaipaa liittymältään. Nykyisin markkinoilla on laaja valikoima 4G- ja 5G-liittymiä, jotka tarjoavat eri tasoisia palveluja ja datanopeuksia.

4G-liittymät ovat suositeltavia käyttäjille, jotka käyttävät internetiä aktiivisesti esimerkiksi videoiden katseluun, pelien pelaamiseen tai suurien tiedostojen lataamiseen. 4G tarjoaa huomattavasti nopeampia datanopeuksia ja parempaa suorituskykyä.

5G on uusin ja nopein saatavilla oleva verkko, joka sopii erityisesti käyttäjille, jotka vaativat äärimmäisen nopeaa yhteyttä ja mahdollisuuden käyttää paljon dataa. Se mahdollistaa esimerkiksi virtuaalitodellisuuden käytön, huippunopean striimaamisen ja alhaisen viiveen.

Koska 2G-liittymät suljetaan?

2G-liittymien sulkemisen aikataulu voi vaihdella eri operaattoreiden ja maiden välillä. Monet operaattorit ja maat ovat jo ilmoittaneet suunnitelmistaan sulkea 2G-verkot, ja joissakin maissa tämä on jo toteutettu. Sulkeminen johtuu pääasiassa siitä, että vanhemmat verkot vievät taajuuskaistaa, joka voitaisiin käyttää tehokkaammin uudempien ja nopeampien 4G- ja 5G-verkkojen hyväksi.

Jos sinulla on käytössäsi 2G-liittymä, suosittelemme tarkistamaan oman operaattorisi tiedotteet ja ilmoitukset saadaksesi tietoa siitä, milloin 2G-verkko suljetaan omalla alueellasi ja milloin sinun tulee vaihtaa uudempaan liittymään. On tärkeää olla tietoinen näistä päivämääristä, jotta vältytään mahdollisilta katkoksilta palvelussa.

Mihin tarpeeseen 2G-liittymät sopivat?

2g-liittyma

2G-liittymät, jotka tulivat käyttöön 1990-luvun alussa, olivat aikoinaan suuri edistysaskel matkapuhelinteknologiassa. Ne mahdollistivat digitaalisen tiedonsiirron ja tekivät mobiiliviestinnästä monipuolisempaa. 2G-liittymät sopivat erityisesti peruspuhelimen käyttäjille, joille tekstiviestit ja puhelut olivat pääasialliset kommunikaatiovälineet.

2G-teknologia mahdollisti myös datasiirron, vaikkakin rajoitetusti, mikä avasi oven mobiili-internetille, mutta sen nopeus oli huomattavasti hitaampi verrattuna myöhempiin tekniikoihin. Tästä huolimatta, 2G oli pitkään suosittu vaihtoehto alueilla, joilla ei ollut saatavilla nopeampia yhteyksiä.

2G:n lyhyt historia

2G, eli toisen sukupolven matkapuhelinverkot, lanseerattiin 1990-luvun alussa ensimmäisen sukupolven, eli 1G-verkkojen, jälkeen. Siinä missä 1G-verkot olivat analogisia, 2G toi mukanaan digitaalisen tiedonsiirron, mikä paransi äänenlaatua, vähensi häiriöitä ja teki yhteyksistä luotettavampia.

GSM (Global System for Mobile Communications) oli yksi ensimmäisistä ja laajimmin käytetyistä 2G-standardeista, ja se otettiin käyttöön useimmissa maissa. GSM mahdollisti tekstiviestien lähettämisen sekä datasiirron, vaikkakin alhaisilla nopeuksilla. Tämä avasi oven mobiili-internetille ja multimediaviestinnälle.

2G oli merkittävä edistysaskel matkapuhelinteknologiassa, ja se teki pohjan monille nykyisille mobiilipalveluille ja -sovelluksille. Kehitys jatkui kuitenkin nopeasti, ja 3G-verkot lanseerattiin 2000-luvun alussa tarjoamaan nopeampia datanopeuksia ja laajempia palveluita.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi 2G-liittymiä ei myydä enää?

2G-liittymiä ei myydä enää, koska ne ovat teknologisesti vanhentuneita ja eivät pysty tarjoamaan samanlaisia datanopeuksia ja palveluita kuin uudemmat 4G- ja 5G-verkot.

Onko 2G-verkkojen sulkemisella vaikutusta vanhojen puhelimien käyttöön?

Kyllä, 2G-verkkojen sulkeminen vaikuttaa vanhojen puhelimien käyttöön, jotka tukevat vain 2G-verkkoa, sillä ne eivät enää toimi ilman verkkoa.

Mitä tapahtuu, jos en vaihda 2G-liittymääni uudempaan?

Jos et vaihda 2G-liittymääsi uudempaan, saatat kohdata palvelukatkoksia ja menettää mobiiliyhteytesi kokonaan, kun operaattori sulkee 2G-verkon alueellasi.